Opstellingen

Vaak zijn er geheimen in een familie, die soms generaties lang een rol spelen, omdat ze een eigen leven zijn gaan leven. D.m.v. representeren van familieleden kunnen de lasten zichtbaar worden en worden teruggegeven bij wie ze thuis horen.Zo kun je je van de last bevrijden en je plaats weer innemen.

Na een opstelling zul je merken, dat je weer in je kracht komt en problemen in de familie en vaak ook in je maatschappelijke plek gemakkelijker worden en soms opgelost zijn. Behalve inzicht, wat heel waardevol is vindt er ook een verandering plaats, zonder dat je hiervoor allerlei kunstgrepen uit hoeft te voeren.
Als je zelf weer de goede plek in kunt nemen ontstaat er rust, in jezelf en in het familiesysteem.

Meestal gebeuren familieopstellingen in  een groep, het unieke bij Salon Cheiron is, dat je individueel een opstelling kan laten doen, je bent zelf dan toeschouwer en er zijn geen andere mensen bij, die met hun problemen aandacht vragen. Dit kan rustiger en veiliger voelen. Alle aandacht en concentratie is er dan voor jou!

Wat vaak ook heel inzichtelijk en bevrijdend kan werken is een opstelling te laten doen over een bepaalde kwestie, een probleem waar je steeds tegen aanloopt, een belangrijke vraag, een keuze waar je voor staat, een relatieproblematiek met je partner of je baas. Binnen een paar minuten kan het HEEL HELDER worden, wat je te doen staat,wat je in de weg staat, wat je achter je kunt laten, of waar je aan werken kunt.

Van harte welkom om eens vanuit een verrassend nieuw gezichtspunt naar jezelf te kijken.
Je hoeft je baas of partner niet mee te nemen, alleen jezelf, maar als je het prettig vindt om iemand, die je vertrouwt mee te nemen om voor jou aantekeningen te maken en nog mee na te kunnen praten, dan is hij of zij van harte welkom.

Natuurlijk kun je ook met een groep afspreken om opstellingen te doen, dan kunnen jullie voor elkaar mensen of situaties representeren, voor een ieder geldt, dat je altijd te maken krijgt met thema’s of kwesties, die ook in jouw leven een rol spelen.



TAROT

De tarotkaarten kunnen je helpen bij vragen, die je hebt. Aan de ene kant vind je inzichtelijke antwoorden op je vragen, maar wat vaak nog belangrijker is: je krijgt meer inzicht in de werkelijke vragen, die je hebt. Heel vaak blijkt het, dat je werkelijke vragen over net iets anders gaan, dan wat je eerst had gedacht.

Je kunt de kaarten voor je laten leggen en helpen bij het vinden van de cruciale vraag, cq vragen. Vervolgens komen uit de symboliek van de kaarten de antwoorden.

Zelf tarotkaarten leren leggen, dat is waar veel mensen behoefte aan hebben. Meestal wordt er een kaart voor de dag gelegd of er wordt een boek bijgehaald, maar lang niet altijd wordt het duidelijk, wat de betekenis is, in tegendeel meestal komen er nog meer vragen bij of wordt de verwarring groter.
Het is mogelijk om in een 1 daagse cursus een reis door de tarot te maken:

____________________________________________________________________________________________________________________________________


PROGRAMMA:        …….iedereen voorzien van koffie of thee met wat lekkers?............

Van 11 tot 13u. maken we een reis door de zogeheten grote arcanum (boog). De kaarten volgen elkaar op en je krijgt een kernbetekenis van de kaarten.

Van 13 tot 14u. een smakelijke lunch

Van 14 tot 15.30 vervolgen we de reis door de kleine arcanum.

Van 15.30 tot 16u. kijken we hoe we kaarten kunnen leggen en hoe je vragen kunt stellen en welke.

Vervolgens komt een ieder aan de beurt en gaan we oefenen met kaarten leggen, dit onder het genot van een kopje thee, koffie of een glaasje.  Het is niet gemakkelijk dan om te stoppen, maar dat doen we wel om plm. 18.00 u.

Eventueel maken we nog een afspraak om over een aantal weken nog een keertje bij elkaar te komen om nog wat te oefenen en onduidelijkheden / vragen door te nemen.

Voor een tarotcursusdag kun je een afspraak maken, als je een paar mensen enthousiast gevonden hebt om het samen te doen. Ook in je eentje kun je je aanmelden.